Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Решенията на НЕЛК ще се обжалват по местоживеене

CredoWeb 2013-10-24
Институции и организации : Решенията на НЕЛК ще се обжалват по местоживеене - НЕЛК, ТЕЛК, хора с увреждания, Административен съд, работоспособност
По този начин ще се улеснят хората с увреждания и ще се намалят пътните и изобщо разходите им

Обжалванията и възраженията срещу решенията на Националната експертна лекарска комисия ще се правят вече пред административния съд по местоживеене на жалбоподателя, а не както е сега – само пред Административния съд – София-град.

Това предвиждат промени в Административно-процесуалния кодекс, които бяха приети на първо четене от парламента.

По този начин ще се улеснят хората с увреждания и ще се намалят пътните и изобщо разходите им, когато обжалват тези решения, защото няма да им се налага да пътуват от отдалечено населено място до столицата, посочват в мотивите си вносителите - група депутати от левицата, ДПС и един от „Атака”.

Според друго изменение, одобрено от парламента, делата вече ще се разглеждат от административния съд в населеното място, в което е издаден оспореният акт и където живее жалбоподателят. Когато органът, който го е издал, се намира в чужбина, делото се разглежда от Административния съд в София.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg