Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Здравната каса търси финансови възможности за решаване на дефицита

CredoWeb 2013-10-25
Институции и организации : Здравната каса търси финансови възможности за решаване на дефицита - здравна каса, НЗОК, болници,
НЗОК може да заплати 80% от извършената дейност за септември

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) може да заплати 80% от извършената дейност за септември, но институцията търси всякакви финансови възможности за заплащане и на останалите 20% от извършената и отчетена дейност от лечебните заведения за болнична медицинска помощ.

Това съобщава НЗОК, като уточнява, че на заседание на Надзорния съвет днес, 25 октомври, темата отново ще бъде обсъждане на възможностите за преодоляване на липсата на средства.
 
„Във връзка с възникналото напрежение при фактурирането на извършената дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ за септември, за да бъде заплатена от касата, информираме договорните си партньори, че съгласно Решение на Надзорния съвет на институцията фактурирането може да се извърши по два начина:
1. за 100% от отчетената дейност, като се издаде кредитно известие за 20% от дейността

или
 
2. да се фактурират 80% от отчетената дейност

Като се извиняваме за причиненото неудобство на договорните си партньори, бихме искали да ги уверим, че институцията прави всичко възможно за решаване на проблема”, допълва касата.
 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg