Здравето от А до Я - Хранене и диети
Мазнините носят риск от Алцхаймерhealth.bg 2008-10-31
Честата консумация на мазни храни може да доведе до Алцхаймер, твърдят учени. Повишеният прием на Омега-3 предпазва от дегенеративната болест.Учени от Université Laval са направили изследвали как мазнините влияят на зоните в мозъка, в които се развива болестта на Алцхаймер. Високото съдържание на мазнини в менюто на хората от индустриалните страни повишава опасността от развитие на Алцхаймер, съобщава Neurobiology of Aging. Промяната в обмяната на веществата, предизвикана от наситените мазнини в храната, оказва ефект върху мозъчните процеси. Ниското съдържание на Омега-3 в хранителния режим също носи риск от Алцхаймер. Специалистите препоръчват да се намали количеството на наситените мазнини и да се увеличи приемът на Омега-3 мастни киселини, които предпазват сърцето от инфаркт, намаляват кръвното налягане, потискат възпаленията. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |