Любопитно
Мозъкът разпознава храните мигновеноhealth.bg 2009-02-19
![]() Човешкият мозък „преценява” естеството на храната в рамките на хилядни от секундата. Изследователи от университета в Лозана, Швейцария, наблюдавали с помощта на енцефалограф как мозъкът реагира на различни храни – шоколад, плодове, зеленчуци. Установена е категорична разлика в реакцията към храните, съдържащи и несъдържащи мазнини. Мазните продукти предизвиквали забележимо по-силно отклонение в апарата. Учените правят извода, че мозъкът мигновено „разпознава” различните категории хранителни продукти и това става независимо от това дали човек е гладен или сит в момента. Очаква се изследването да подпомогне създаването на нови средства за лечение на болестни състояния като булимия, липса на апетит, затлъстяване, диабет. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |