Здравето от А до Я - Хранене и диети
Учени: Гъбите и зеленият чай намаляват риска от рак на гърдатаhealth.bg 2009-03-14
![]() Изследване на учени от Западна Австралия показва, че консумацията на гъби и зелен чай намалява риска от рак, съобщи Ройтерс. Проучването, публикувано в International Journal of Cancer, е обхванало над 2000 жени от Китай, където се наблюдават до 5 пъти по-ниски нива на заболяването. Данните показват, че пресните или сушени гъби в менюто намаляват риска от рак на гърдата. Консумацията на зелен чай също допринася за понижаването на опасността. Анализите сочат, че хранителният режим на китайките оказва значително влияние за по-ниската заболеваемост. Около 10 грама пресни гъби дневно намаляват риска с две трети, а 4 грама сушени гъби – наполовина. При жените, които консумират и гъби, и зелен чай, рискът от рак е между от 11 до 18%. Учените все пак уточняват, че откритието е биологически правдоподобно, но за да бъдат признати данните за безспорни, са необходими още доказателства. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |