Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Метеозависимости

Технологиите тушират магнитните бури

health.bg Архив 2009г.
Наслагването на слънчевия ритъм върху човешкия може да има плачевни последствия – от пристъп на аритмия до инфаркт.

На повърхността на слънцето ежесекундно стават изригвания с колосална мощ, а високоенергийните частици достигат нашата планета за няколко часа. Но Земята се защитава. Нейното собствено магнитно поле приема удара на слънчевия вятър, като не му позволява да проникне до повърхността на планетата.

 Заставйки на пътя на слънчевата агресия, полето се деформира, като че ли се разтриса от удара.Тези колебания на защитния екран са така нашумелите през последните години магнитни бури.

Ако ги сравним с електромагнитното поле, което възниква при използването в ежедневието на многочислените прибори и апарати, те ще загубят по мощност. Даже обикновената телефонна слушалка е по-буреносна. Излиза, че технологиите отдавна би трябвало да са разрушили напълно крехкия човешки организъм. Спасява ни едно интересно обстоятелство.

Хората не се влияят от силни въздействия. Напротив, вредят им слабите, защото тяхната честотна характеристика е близка до нашето собствено електромагнитно поле.
Колкото човек е по-далече от природата, колкото повече електрически устройства има около него, толкова по-малко чувствителен е към магнитните бури.

Основната опасност на магнитните бури е, че ритмичните изменения на геомагнитното поле са в диапазона 0,5-2 херца. Точно с такава честота бие нашето сърце. Наслагването на слънчевия ритъм върху човешкия може да има плачевни последствия – от пристъп на аритмия до инфаркт.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg