Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Технологична среда

Как са се пазим от мръсния въздух

health.bg Архив 2009г.
Министерството на здравеопазването препоръчва:

Как можем да си помогнем сами, когато нивата на замърсителите във въздуха достигнат алармените стойности и те станат опасни за здравето? На този въпрос отговаря Министерството на здравеопазването в специално разработена „Информация за риска за здравето и предпазните мерки за населението, предизвикани от замърсяването на атмосферния въздух”.

1. Необходимо е да се избягва напрегната физическа дейност на открито. Ако е наложителна, се препоръчва да се извършва рано сутрин или късно вечер. Определени замърсители като озон добиват много високи стойности през обедните и следобедните часове

2. Трябва да се отменят гимнастически занимания като бягане, футбол, баскетбол или друг спорт на открито и да се заменят с други занимания без състезателен характер или такива в закрити помещения. Престоят вътре в помещенията трябва да продължи до преминаване на епизода на интензивно атмосферно замърсяване, като се затварят плътно прозорците на стаите.

3. Не трябва да се пуши и е необходимо да се избягват помещения, в които пушенето е разрешено.

4. Гражданите трябва да избягват: райони с интензивен трафик, където отпадните газове от транспорта са масивни; контакти с хора с респираторни инфекции; експозиция на аерозоли, прахове и други дразнещи вещества.

5. Препоръчително е да се ограничават дейности, допълнително замърсяващи въздуха като готвене, чистене, упражняване на неподходящо хоби.

6. Болни с исхемична болест на сърцето следва да избягват физически натоварвания на открито в дни с алармени стойности на атмосферните замърсители поради риск от остра миокардна исхемия или инфаркт на миокарда.

7. Пациентите, страдащи от бронхиална астма, е необходимо да се съобразяват с прогнозата – ако тя е за влошаване на замърсяването на въздуха или за продължителен епизод на масивно замърсяване, най-добре е временно да се напусне районът. Пациентите съвместно с личния си лекар следва да съставят специален режим и схема за медикаментозна терапия и оценка на здравното състояние при епизоди на масивно атмосферно замърсяване.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg