Здравето от А до Я - Хранене и диети
Праскови на трапезата
health.bg
20-08-2009
![]() Ароматният плод е тръгнал от Китай по прословутия път на коприната и достигнал Европа преди около 2000 години. Фосфорът и калият изострят паметта и повишават работоспособността, влияят благотворно на мозъчните съдове и помагат на организма да преодолее стреса. Козметичният ефект на прасковите се постига не само чрез маските за лице. Консумацията на мъхестия плод подобрява снабдяването на кожата с хранителни вещества, задържа влагата в клетките. Според терапевти, самият аромат на прасковата е превъзходен антидепресант, разсейва апатията, стимулира умствените възможности, повишава концентрацията. Най-добрият естествен ориентир за зрелостта на прасковите са осите и пчелите. Без колебание можете да купувате прасковите, когато около тях кръжат тези насекоми. Някои познавачи твърдят, че най-вкусните плодове винаги имат леко неправилна форма.
Ако костилката е изсъхнала, спаружена и разцепена – значи плодът е претърпял сериозна химическа обработка. Тези плодове не бива да се ядат в суров вид, още по-малко от деца. По-приемливо е да се преработят на компот или сладко. Ако костилката е цяла, яжте спокойно, но след щателно измиване. Ако прасковата е любимият ви плод – не забравяйте и за силно й слабителното действие! бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |