Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Д-р А. Кунчев: Три ключови момента за новия грипен вирус

health.bg 2009-10-29
Грип : Д-р А. Кунчев: Три ключови момента за новия грипен вирус  - свински грип, епидемия,заболеваемост, смъртност, заразни болести

На първо място - хората трябва да търсят медицинска помощ навреме, на второ място - общопрактикуващите лекари не трябва да се притесняват да поставят диагнозата, явно е, че имаме циркулация на вируса и да изписват антивирусно лечение.

Ние сме разпределили 130 000 дози във всички болници в България. Това каза Ангел Кунчев, началник отдел „Надзор на заразните болести” в Министерството на здравеопазването, пред БНТ.

И третият ключов момент - при вече развити усложнения, трябва навреме да се включва дихателна реанимация. Ние имаме шанса да видим какво ставаше  последните шест месеца и година в Щатите и в Канада, и в Англия, и в Шотландия и знаем много добре как протича. Знаем какъв е процентът на усложненията и на смъртните случаи.

Възможно е заболеваемостта да стигне до 30% от населението. От тях около 8% ще се нуждаят от хоспитализация, защото ще развият някаква по-тежка форма и усложнения, от тези 8% не повече от 2-3 ще имат нужда от активна реанимация, а смъртността и сега в света /до момента има 5000 смъртни случая в целия свят/е под 0,1%. Сравнима с тази при обикновения грип. Това са данните, каза д-р Кунчев.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg