Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Синята коалиция призова за връщане към диалога по здравната реформа

health.bg 2009-12-07
Институции и организации : Синята коалиция призова за връщане към диалога по здравната реформа - преговори, национален рамков договор, д-р Цветан Райчинов, д-р Божидар Нанев

Демократи за силна България призоваха Българския лекарски съюз да се върне отново на масата на преговорите и да преразгледа отношенията си с Министерството на здравеопазването.

Националният съвет на съсловната организация реши лекарският съюз да се оттегли от преговорите по Националния рамков договор и да свали доверието си от здравния министър д-р Божидар Нанев.

Според Петър Москов разминаването между МЗ и БЛС е заплаха да бъдат блокирани дълго отлагани процеси в здравеопазването.

Депутатът припомни, че Синята коалиция и ГЕРБ са постигнали споразумение за извършване на реформата, заради което са отпуснати 350 млн. лв. повече за болнична и доболнична помощ в бюджета за следващата година.

Има мнозинство, което е осигурило финансирането, и би било страшно, ако тези средства не се усвоят заради неразбирателство между съсловни организации, екип на министерство или когото и да било, подчерта Петър Москов.

Междувременно Националният съвет на СДС излезе с декларация, в която се посочва, че конфликтът между Българския лекарски съюз и Министерството на здравеопазването „не решава, а задълбочава здравните проблеми на българските граждани”.

Според синята партия „няма нито една основателна причина съсловни организации да бъдат изолирани в процеса на трудната здравна реформа, но и няма разбираеми за пациентите причини БЛС да се дистанцира от участие в този процес”.

 СДС ще предложи в Народното събрание споразумение, което да начертае конкретните стъпки и срокове за реализиране на структурна реформа в здравеопазването.

 
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg