Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Безплодие

Д-р В. Рилчева: Добрата спермограма е рядкост

health.bg 2009-12-29
Безплодие : Д-р В. Рилчева: Добрата спермограма е рядкост - здраве, сперма, ин витро, стерилитет, Плевен, д-р Виолета Рилчева, Клиничен институт за репродуктивна медицина

Много рядко в Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” в Плевен може да се види добра спермограма. Доста трудно се намират и млади мъже за донори на сперма.

Това съобщи д-р Виолета Рилчева от центъра.

Тя посочи, че тютюнопушенето, заседналият начин на живот и консервантите в храната са част от факторите, които водят до стерилитет при мъжа.

Предполага се, че около 300 хил. български семейства имат репродуктивни проблеми.

Данните в Европа и САЩ сочат, че една на всеки шест двойки се подлага на ин витро процедури.

При доста от пациентите с нормални спермограми се оказва, че имат други проблеми.

„Спермограмата е най-малкото нещо, което може да се направи, за да се диагностицират репродуктивните способности на мъжа.

Важно е да се проведе и изследване за хламидиална инфекция, за антиспермални тела, микробилогични изследвания, полови хормони, а при по-тежки случаи да се извърши и генетична консултация.

Това са част от нещата, които, ако не се направят, не може да се каже дали мъжът има или не проблеми, както и каква е оплодителната му способност. Лошо е, че този подробен анализ на мъжкия фактор не се прави. Често се стига само до спермограмата и се спира”, коментира д-р Рилчева.
Според нея, широко е разпространен и митът, че ако се намерят един или два качествени сперматозоида, може да се направи ин витро процедура.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg