Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Причина за смъртта на Тутанкамон може да е малария

health.bg 2010-02-17
Любопитно : Причина за смъртта на Тутанкамон може да е малария - здраве, малария, кости,
Тутанкамон може да починал от малария, която е отслабила вече увредения от рядка болест на костите организъм, съобщава Би Би Си.

Международен екип от учени изследвал ДНК проба от останките на фараона. Резултатите показват, че вероятната причина за ранната смърт (едва на 19 години) на Тутанкамон не е заговор, а малария.  

Освен това той е страдал от болестта на Кьолер, която е наследствена. Тя е довела до деформация на крака, а костите му постепенно се разрушавали, което го е направило податлив на инфекции.

Някои специалисти се съмняват в тази теория и твърдят, че наличието на маларийния паразит в кръвта на Тутанкамон не означава, че е причинил смъртта му. Техните предположения включват фатално падане от колесница, тъй като има счупени ребра и други фрактури.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg