Здравето от А до Я - Рак
Морковите – новото оръжие срещу ракhealth.bg 2010-11-24
![]() Зеленчуци като сладки картофи, тиква и моркови са богат източник на каротеноиди, които са известни, че помагат в борбата с рака. Антиоксидантите, съдържащи се и в тъмнозелените зеленчуци като броколи, зелен фасул и грах, могат да намалят риска от рак на белия дроб. Изследователите са открили, че тези зеленчуци изобилстват от алфа-каротин, а високите му нива в кръвта са свързани с намален риск от смърт в следващия 14-годишен период. Хронични заболявания (като сърдечно-съдовите и рака) се причиняват от свързани с кислорода увреждания на ДНК-то, протеини и мазнини. Учените открили, че каротеноидите (включително и бета-каротин, алфа-каротин и ликопен), действат като антиоксиданти и предотвратяват тези щети при участниците в изследването, публикувано в Archives of Internal Medicine. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |