Здравето от А до Я - Рак
Защо кората на ябълката може да намали риска от рак?health.bg 2010-12-14
![]() Антиоксидантите в обвивката на сочния плод могат да забавят развитието на рак на простатата и на гърдата. Това са показали тестове в университета в Уисконсин. Многобройни проучвания потвърждават значението на ябълките за превенцията на сърдечно-съдови заболявания и рак. Полско изследване открило, че консумацията само на една ябълка дневно може да намали риска от рак на дебелото черво при възрастни с повече от една трета. Американски учени пък изследвали какво става с раковите клетки при тестове с екстракт от ябълки. Резултатите, публикувани в Nutrition And Cancer, показали, че злокачествените клетки забавят растежа си след излагане на влиянието на ябълков екстракт. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |