Здравето от А до Я - Неврологични проблеми
Плодова атака срещу паркинсонhealth.bg 2011-02-15
![]() Боровинките, цитрусовите плодове и шоколадът съдържат съединения, наречени флавоноиди, които изглежда намаляват риска от паркинсон. Изследването, обхванало 49 281 мъже и 80 336 жени, анализира връзката между консумацията на флавоноиди и опасността от болестта на Паркинсон. Учените изследвали употребата на пет основни източника на полезните съставки: чай, боровинки, ябълки, червено вино и портокали. Участниците били наблюдавани в продължение на 20 - 22 години. Резултатите показват, че при мъжете повишената консумация на флавоноиди води до около 40 на сто по-малка вероятност от дегенеративното заболяване. При жените не е открита връзка между флавоноидите и развитието на болестта. Редовната консумация на антоцианини (подклас флавоноиди), които се съдържат главно в горските плодове получени, обаче влияе положително и на двата пола. Ако откритието бъде потвърдено и прието, то приемът на флавоноиди може да се превърне в средство за превенция на паркинсон, допълват учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |