Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Уморявате се, разсеяни сте...

health.bg 07-01-2013
Неврологични проблеми : Уморявате се, разсеяни сте... - здраве, умора, сън, кардиолог,
Как с на пръв поглед безобидни признаци организмът сигнализира, че нещо не е наред?

В повечето случаи не обръщаме внимание на това, че се изморяваме по-бързо, че трудно се концентрираме, нарушава се сънят ни, независимо  дали  заспиваме по-трудно или много бързо и след това през нощта се будим и се въртим в леглото, мислейки за куп неприятни неща.

Всичко това може да са симптоми на доста сериозни заболявания, включително и на мозъчно-съдова болест. Тогава е необходимо, при тези симптоми, а също така и при лека замаяност, да се отиде на преглед при невролог, кардиолог, за да уточни дали нарушенията са само на ниво умора и функционални или вече има сериозни проблеми. 

Освен прегледа от специалиста има и доста възможности за апаратни изследвания и уточняване на състоянието на целия организъм, на сърцето, на кръвоносните съдове. И като цяло и на тези кръвоносни съдове, които снабдяват мозъка с кръв и съответно хранят мозъчните клетки. А тези съдове могат да бъдат и запушени, могат да имат заради хроничното напрежение и стреса повишен тонус, да правят спазъм и съответно пак мозъкът да не се храни достатъчно добре с кръв.

Ако е необходимо, може да бъде препоръчана консултация и с ендокринолог, тъй като ендокринните нарушения са много тясно свързани с кардиологичните и неврологичните заболявания.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg