Здравето от А до Я - Рак
Крилце или кълка - нито едното!health.bg 2011-03-28
![]() Беконът, пилето на грил и най-вече пилешката кожа съдържат най-много вещества, които могат да предизвикат рак. Изследванията показват, че нивата на хетероцикличните амини (HCAs) - канцерогенни вещества, които се съдържат в пърженото месо и други продукти, приготвени на висока температура, са най-ниски в хотдога, докато беконът и пилето на грил съдържат всичките пет опасни типа HCAs. Учените са анализирали няколко вида месни продукти - хотдог, говеждо, свинско, кренвирши, деликатеси, шунка, бекон, пиле на грил и пуешко, които напоследък се употребяват най-често, защото са по-лесни за приготвяне. Специалистите предупреждават, че хората, които консумират голямо количество месни продукти с HCAs, са застрашени от рак на стомаха, дебелото черво и млечните жлези. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |