Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Аюрведа

Да почистим организма с билки и подходяща храна

health.bg 01-04-2011
Аюрведа : Да почистим организма с билки и подходяща храна - аюрведа, хепасейв, комфортекс, екофарм, черен дроб, храносмилане


Колко време трябва да продължи хранителното разтоварване и пречистване?

При един здрав и активен човек това може да продължи няколко седмици, като е важно да има адекватен прием на белтъчини чрез ядки, бобови растения и др., както и на качествени растителни мазнини – зехтин, сусамово и други студено пресовани масла.

Само чрез храната ли става пречистването?
В този процес помагат някои билки, които засилват храносмилането и – образно казано – изгарят токсините. У нас има добри готови билкови препарати, които съчетават екстракти от доказани лечебни растения, например „Комфортекс”. Той съдържа само естествени стандартизирани растителни съставки, които подобряват метаболизма и храносмилането. А това пречиства тялото от токсините. Важно е при този процес да се подпомогнат черният дроб и жлъчният мехур, защото е известно, че те са всъщност нашият естествен „филтър”. Една от най-мощните билки, които пречистват кръвта, черния дроб и жлъчните пътища, е пикрориза куроа, която е основната съставка на препарата „Хепасейв”. Затова е много уместно човек, дори и да е здрав, да си направи курс на пречистване на организма чрез хранителен режим и прием на „Комфортекс” и „Хепасейв”.

Как се приемат тези препарати?
„Комфортекс” се приема при всяко основно хранене, а „Хепасейв” – сутрин и вечер. Важно е да се приемат и достатъчно количество течности – вода и прясно изцедени сокове.

Вие имате ли някакви колебания като лекар хематолог, от една страна, и специалист по аюрведа, от друга, какво да препоръчвате на пациентите си?
Аз нямам никакви колебания. При мен тези познания само се допълват в полза на пациента. Точно това е и препоръката на Световната здравна организация – двете системи да компенсират недостатъците си. Световните експерти са заложили изисквания алтернативните лечебни методи да се прилагат от дипломирани лекари, които са преминали и през допълнително обучение по алтернативни методи.

-----------
Д-р Антоанета Заркова консултира след предварително записване на тел. 0887 485 341.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg