Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Аюрведа

Да почистим организма с билки и подходяща храна

health.bg 01-04-2011
Аюрведа : Да почистим организма с билки и подходяща храна - аюрведа, хепасейв, комфортекс, екофарм, черен дроб, храносмилане
Интервю с д-р Антоанета Заркова, хематолог и специалист по аюрведа.

Д-р Заркова, каква е причината през последната година Световната здравна организация да насочи вниманието си и към аюрведичните методи за лечение?
Вниманието на СЗО към Аюрведа и към други алтернативни методи за лечение е обусловен от растящия интерес по света към тях. Както и от резултатите, постигани чрез прилагането на тези методи.

Това означава ли, че официалната медицина вече не е в конфликт с нетрадиционното лечение?
Това е въпрос на регионални специфики. Едва ли в България е постигната висока степен на толерантност в това отношение. Докато в Западна Европа и САЩ определено има все по-добро взаимодействие между официална и алтернативна медицина.

Нека да припомним на читателите какви са принципите на Аюрведа.
Това учение се основава на хармонизиране на живота на човека във всичките му аспекти: хранене, работа, емоции. Функциите на вътрешните органи се подобряват чрез прием на правилни храни в съответни количества. Голямо внимание се отдава на освобождаването на токсините от организма.

В момента ние сме в християнските пости, това е също вид пречистване.
Точно така е и по принцип пролетта е много подходящ сезон за пречистващи процедури. В Аюрведа пречистването се изразява основно с хранителен режим, който е почти идентичен с нашия пост. С едно изключение – това древно учение препоръчва приема на претопено чисто краве масло. То се приготвя чрез разтапяне и преваряване на слаб огън на качествено масло, докато стопената мазнина се избистри. В нея водата е изпарена, а белтъците са коагулирали.

Но нали маслото съдържа холестерол?
Ако вие приемате много животински продукти, е възможно маслото да ви дойде в повече. Но при една предимно растителна храна претопеното масло в никакъв случай няма да ви навреди. Всъщност по принципа „подобни се разтварят в подобни” маслото пречиства организма от излишните мазнини. Защото мазнините от тялото могат да се разтворят само в мазнини и древните са знаели това.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg