Здравето от А до Я - Хранене и диети
Каква риба да изберем според нуждите на организма?
health.bg
01-04-2011
![]() Предлагаме ви списък с различни видове риба и техните качества: За отслабване: Треска В 100 гр. има 81 калории и 0,6 гр. мазнини. Бялата риба е с ниско съдържание на мазнини и е богата на протеини, което я прави полезна както за отслабване, така и за контролиране на глада. Треската по-специално е богата на йод, необходим за производството на хормони на щитовидната жлеза, които регулират метаболизма. За костите: Сардини В 100 гр. (с доматен сос) има 144 калории и 8,1 грама мазнини. Консервираните сардини съдържат около четири пъти повече калций от млякото, но за разлика от него, те са много богати и на витамин D - необходим за усвояването на калция. Една малка сардина може да осигури двудневната препоръчителна доза от витамин D. Избягвайте обезкостените видове, тъй като именно те са виновниците за високото съдържание на витамин D. За имунитета: Риба тон В 100 гр. (консервирана в саламура) има 99 калории и 0.6 грама мазнини. Само половин консерва риба тон съдържа необходимата дневна доза на селен - минерал, необходим на имунните клетки, които се борят с бактериите, вирусите и раковите клетки. Рибата тон е и с високо съдържание на ниацин (витамин В3), който стимулира освобождаването на енергията от храната. Избягвайте големи количества от тази риба, ако сте бременни, тъй като живакът в този морски продукт могат да попречат на развитието на нервната система на нероденото бебе. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |