Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Една ябълка на ден - пази от астма, хълцане и ...

health.bg 26-04-2011
Храненето : Една ябълка на ден - пази от астма, хълцане и ...   - здраве, астма, диария, крампи, алергия, оса, оцет,
Този месец бе установено, че изяждането на 4 ябълки на ден може да свали драматично нивото на холестерола. В новата си книга д-р Пени Стенуей описва невероятните здравословни свойства на ябълките и лечебното им действие при редица състояния:

КРАМПИ
Една от възможните причини за крампите е липсата на калций, магнезий, калий и витамините В и С. Всичките тези елементи се съдържат в ябълките. Ябълковият оцет също помага при крампи, защото той стимулира стомашните киселини, от което се подобрява усвояването на калция и магнезия от организма.

Съвет: Изпивайте по 2 чаени лъжички ябълков оцет разтворен в чаша вода 3 пъти дневно. Или наложете схванатите мускули с кърпа, напоена със смес от 2 лъжички оцет и чаша топла вода, покрийте компреса с дебела хавлия.

AСТМА
Симптомите на астмата – хриптене, кашлица и стягане в гърдите – се причиняват от възпаление и свръхчувствителност на дихателните пътища. Те се засилват от студен въздух, определени храни, физическо усилие, възпаление и алергии.
 
Британски учени са открили, че хората, които изяждат поне 2 ябълки седмично, намаляват с една трета риска да заболеят от астма. Друго проучване е установило, че децата, родени от майки, които са яли ябълки по време на бременността си, са значително по-неподатливи на това заболяване до 5-годишва възраст.

Ябълките и техният сок имат по-силно анти-астматично действие от всички други храни. Това вероятно се дължи на високото им съдържание на антиоксиданти - в 100 грама ябълки има 3 пъти повече антиоксиданти, отколкото в 1 портокал или 1 банан.
 
Съвет: Антиоксидантите в ябълките се съдържат главно в кората им, затова изяждайте по 1 небелена ябълка всеки ден.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg