Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Уши, нос, гърло

Проблемът с шума в ушите е решим

Петър Галев 18-07-2011
Уши, нос, гърло : Проблемът с шума в ушите е решим  - здраве, д-р Боримир Фурнаджиев, УНГ, шум, уши, звънене,


Как шумът в ушите влияе на качеството на живота?
Силно негативно. Имам пациенти, които на втория час са тотално изнервени от шума и не могат да извършват никакви нормални дейности. А представете си какво изпитват хората с продължителни шумове. Става въпрос за един постоянен дразнител, който обикновено е най-активен вечер и през нощта, когато затихват естествените звукове от заобикалящия свят. Защото през деня реалните звуци до някаква степен екранират патологичния шум в ушите.

С какви методи се поставя диагнозата?
Основна е ролята на добрия специалист отоневролог. Става въпрос за субективно оплакване, което няма как да се докаже пряко. Роля за поставяне на диагнозата имат аудиометрията и тимпанометрията. Целта е да установим има ли промени в слуха, както и в работата на фините структури, изграждащи органа на слуха.

Има ли лечение за това състояние?
Със сигурност. Мога да кажа, че от 10 души 8 са си тръгнали напълно излекувани. Въпросът е да се подходи комплексно към проблема. На слуховите клетки трябва да се гледа като на деца. Трябва да се успокоят, да се нахранят, да се стимулират. Днес има съвременни лекарства, с които постигаме отлични резултати. Но пациентите също трябва да съдействат. Колкото по-рано посетят специалист, толкова по-голям е шансът за успешно излекуване. Понякога това е дълъг процес и се иска постоянство в спазването на съответния режим и приема на медикаментите. Физиотерапията също може да помогне. Някои пациенти се влияят добре и от допълнителен прием на билки.

--------------------------------
За консултация при д-р Фурнаджиев можете да се запишете на телефони 02/ 851 76 41; 0888 250 046
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg