Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Уши, нос, гърло

Три въпроса за ушните инфекции

health.bg 21-02-2013
Уши, нос, гърло : Три въпроса за ушните инфекции - здраве, отит, уши, инфекция, средно ухо, бебе, биберон,
Проблемите със слуха влошават качеството на живот. Децата често страдат от ушни инфекции. Предлагаме ви 3 въпроса и техните отговори, свързани с този проблем.

Кое е рисков фактор за ушна инфекция при бебета?
Храненето с биберон. Този начин на хранене е рисков фактор за възпаление на средното ухо при кърмачетата. Кърменето изгражда имунитета на децата, което помага за предотвратяването на остър отит. Позицията на бебето при кърмене е по-добра за функцията на евстахиевата тръба, отколкото при храненето с биберон. Ако естественото кърмене не е възможно, дръжте бебето, докато се храни с шише, не му позволявайте да лежи с бутилката.

Ушните инфекции са силно заразни. Вярно или невярно?
Невярно. Ушните инфекции не са заразни. Те често са резултат от инфекция на гърлото, устата или носа, която се е преместила в ушите.

Какви са симптомите на инфекцията на ухото?
Симптомите обикновено включват проблеми със слуха и треска; течност в ухото, виене на свят и запушване на ухото. Отличителна черта на острата ушна инфекция е внезапната пробождаща болка в ухото. Тя може да се влоши в легнало положение, което затруднява спането.

Малките деца с възпаление на средното ухо може да бъдат раздразнителни, нервни или имат проблеми с храненето или съня. По-големите деца могат да се оплакват от болка и тежест в ухото. Може да се появи температура. Тези симптоми често са свързани с признаци на инфекция на горните дихателни пътища, като хрема или кашлица.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg