Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алцхаймер

7 стъпки за предпазване от алцхаймер

health.bg 15-09-2011
Алцхаймер : 7 стъпки за предпазване от алцхаймер - здраве, алцхаймер, мозък,
Добрата новина за хората, които се притесняват всеки път щом забравят къде са си сложили ключовете, е, че над 50% от случаите на заболяване от Алцхаймер могат да бъдат предотвратени.

Изследванията показват, че хората могат да се предпазят от това заболяване като направят 7 основни промени в начина си на живот.

Учените продължават да работят, за да потвърдят със сигурност връзката между тези 7 рискови фактора и болестта Алцхаймер, но при всички случаи ползата за здравето от следващите начинания е огромна:

1. Движете се. Застоялият живот се свързва с увеличен риск за заболяване от алцхаймер. Правете всекидневни разходки, те предпазват мозъка от свиване.

2. Не пушете. Тютюнопушенето може да повиши вероятността от развитието на алцхаймер.

3. Яжте повече диня. Веществата в този сочен плод помагат за спадането на кръвното налягане с до 9 пункта, а ниското налягане в средната възраст предпазва от алцхаймер.

4. Осигурявайте си добър сън. Той може да намали риска от диабет тип 2, който според последните изследвания увеличава вероятността от развитие на алцхаймер.

5. Движете се на чист въздух.
За разлика от хората, които спортуват в зала или вкъщи, тези, които го правят на открито, страдат по-малко от депресия. А депресията е вредна за мозъка и повишава риска от алцхаймер.

6. Упражнявайте мозъка си.
По-високо образованите хора страдат по-рядко от алцхаймер. Запишете се в някакъв курс, започнете да изучавате нов език.

7. Свалете няколко килограма. Напълняването в средна възраст се свързва с по-висок риск от алцхаймер.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg