Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Какво не знаят жените

health.bg 20-09-2011
Гинекология : Какво не знаят жените -


Какво може да пропука тази природна преграда?
Този защитен механизъм може да бъде нарушен при използване на орални хормонални контрацептиви, при използването на вътрематочни средства. Физиологично може да има намаляване на Ph по време на кърмене, при антибиотична терапия е възможно медикаментът да потисне развитието на млечнокиселите бактерии. Рh не e константа. Например при момичетата преди пубертета Ph е по-високо, защото при тях няма млечнокисели бактерии. С навлизане в пубертета се увеличава количеството на естрогените и оттам се умножават клетките, съдържащи гликоген, появяват се млечнокисели бактерии, които поддържат ниско Ph в женския организъм по време на полово активния живот. С настъпване на менопаузата млечнокиселите бактерии отново изчезват поради  атрофични изменения в лигавицата на влагалището. Така че подходящо е специализираните гелове и сапуни да започнат да се използват от периода на пубертета до менопаузата.

Проблем ли е употребата на обикновен сапун?
Използването на каквито и да е неспециализирани сапуни, шампоани може да предизвика дразнене на лигавицата на външните полови органи и на входа на влагалището. Съветвам да се употребяват само предназначените за тази цел козметични средства, като, разбира се, и с тях не бива да се прекалява. Защото пък ежедневната им и дори по няколко пъти на ден употреба също може да раздразни лигавицата. Всекидневното измиване да бъде с обилно количество хладка вода, а на два-три дни веднъж да се използва специализирано козметично средство.

Какъв е терапевтичният отговор при нарушена микрофлора във влагалището?
При някои заболявания и състояния млечнокиселите бактерии намаляват, дори могат да изчезнат напълно. Затова е много важно да възстановим нормалната флора във влагалището, което става с помощта на специални гелове или свещички, съдържащи млечна киселина, или лечебни средства, съдържащи млечнокисели бактерии. Вторите имат по-добър ефект. Такъв препарат е например Лактажин, пробиотик под форма на влагалищни глобули. Всяка от тях съдържа 4 билиона млечнокисели бактерии. По една глобула в продължение на 10 дни възстановява нормалната флора на влагалището.

По време на бременност препоръчват ли се?
През бременността има потискане на имунитета на жената, тъй като плодът е един вид чуждо тяло, което трябва да бъде толерирано. Това улеснява развитието на влагалищни инфекции, появата на гъбички и др. Затова Лактажин е подходящо средство и в този период. При приемане на антибиотик също е добре да се приложат млечнокисели бактерии.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg