Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Природна алтернатива срещу симптомите на ПМС

health.bg 27-10-2011
Гинекология : Природна алтернатива срещу  симптомите на ПМС - здраве, ПМС, цикъл,
Според ново проучване хранителни добавки, които съдържат комбинация от съществени мастни киселини и витамини, могат да намалят значително симптомите на предменструалния синдром (ПМС).

Скорошно изследване показва, че дамите, които приемат добавки с масло от вечерна иглика, в което има гама-линоленова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, други полиненаситени киселини и витамин Е, имат по-леки симптомите на ПМС.

В своето изследване авторите посочват, че между 80-90% от жените вероятно страдат от поне един от симптомите на ПМС през предменструалната фаза на цикъла, а при около 35% симптомите са достатъчно тежки, за да се отразяват неблагоприятно върху обичайната им дейност.

Негативното влияние на симптомите върху обичайните дейности на жените и качеството им на живот може да бъде значително, като се има предвид и негативният икономически ефект, произтичащ от намалената производителност, допълват учените.

Резултатите от проучванията им показват, че положителното въздействие на маслото от вечерна иглика върху симптомите на ПМС е в резултат от взаимодействието му с пролактин рецепторите чрез активиране на простагландин Е1, чийто метаболизъм се влияе пряко от нивата на основните мастни киселини.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg