Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Страничните ефекти на противозачатъчните

health.bg 14-03-2012
Гинекология : Страничните ефекти на противозачатъчните  - здраве, антибебе, хапче, хормони, естроген, противозачатъчни
Хормоналните противозачатъчни средства често имат странични ефекти, които варират от леко дразнещи до вредящи на здравето.

Вие може и да не осъзнавате колко сте толерантни към хапчетата, докато не пробвате няколко различни таблетки.

Ето решението на няколко често срещани проблеми с хапчетата за контрол на забременяването:

Главоболие, замаяност, чувствителност на гърдите – обикновено тези симптоми отшумяват с времето, но ако ви притесняват, разговаряйте с вашия гинеколог и сменете препарата с друга марка.

Гадене – това неразположение трябва да отмине след няколко месеца. Ако не се почувствате по-добре, започнете да пиете Хапчето с храна.

Неочаквани петна /кървене/ – проблемът с този страничен ефект е непредвидимостта. Взимането на оралните контрацептиви по едно и също време всеки ден може да помогне, но ако не искате да рискувате с неочаквани изненади, консултирайте се с вашия лекар за промяна в метода на контрацепция или прием на допълнителни вещества (противовъзпалителни, естроген и др.). Положителната страна е, че цикълът е по-лек, но препоръката ни е да разговаряте с гинеколога си.

Спад в либидото – намаляването на желанието за секс се появява при някои жени, които използват контрацептивни таблетки. Опитайте да смените марката с друга и либидото ви може да се повиши. Ако няма ефект, то опитайте други методи за предпазване от забременяване.

Променливи настроения
– почти всички противозачатъчни таблетки имат способността да предизвикват депресия и промяна в настроенията. Ако смяната на марката не ви помогне, то трябва да търсите друг начин, който не включва хормони.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg