Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Истанбул – древност и съвремие в едно

Тина Богомилова 20-10-2011
Любопитно : Истанбул – древност и съвремие в едно - ваканция, почивка, пазар,


А джамиите са на всеки метър. Не се ориентирайте по тях, тъй като всичките са огромни и впечатляващи... И не се опитвайте да пиете бира наоколо, защото няма да ви я сервират... Ходжите вият по часовник, а правоверните си мият краката.  

Дали Аллах им помага, но турците пращят от енергия. Работното време е уклончиво понятие, алъш-веришът не спира... Но няма и следа от криви усмивки и недоволни физиономии зад щандове и сергии. В Истанбул клиентът е цар, поне докато не каже на друг съратник колко е платил. Там царува пазарлъкът. А това е много интересно за туристите от цял свят, които след шопинг разменят информация и се оказва, че един е платил за едно кожено яке колкото аверът му за две.

Турците обаче не се пазарят със забележителностите си. Знаят цената им и нищо не е евтино. За вход и в „Света София”, Синята джамия, Топ Капъ, Долмахбахче ще платите все по 20 лири. Ако сте с екскурзовод – повече.
Ще видите живота на султаните и техните хареми, а паметникът на Ататюрк ще цели да ви отърси от османското и да насърчи европейското присъствие на Истанбул. По тамошната „Витошка” – Истиклял, до площад „Таксим”, наред с лъскавите витрини ще видите и много протестиращи – и в европейски дрехи, и в бурки.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg