Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Истанбул – древност и съвремие в едно

Тина Богомилова 20-10-2011
Любопитно : Истанбул – древност и съвремие в едно - ваканция, почивка, пазар,


Едно от чудесата на Истанбул, етествено, е Босфорът. С корабче по него ще видите приказни палати, дървени конаци и къщи от популярни турски сериали. Турците вече са построили тунел и скоро скоростен влак под протока ще хвърчи до Анкара.

Рибарите са навсякъде, също и прясната риба. Но когато сядате някъде да поръчате калкан или друга морска вкусотия, четете внимателно менюто. Защото като нищо ще хапнете и златна за портфейла ви риба. И локумът може да ви загорчи, тъй като понякога могат да ви вземат за кило 60 лири.

В някое медресе можете да сръбнете турско кафе с наргиле на разумна цена заедно с туристи от цял свят. На закрито е забранено пушенето.
Турската лира сега е малко по-евтина от левчето, но двама в ресторант трудно ще хапнат за под 50 лири. Не поръчвайте хляб, защото ще ви донесат пита като чаршаф и сос преди ястието.

Истанбул утолява жаждата и апетита за атракции на всеки турист. Защото там има за всекиго по нещо – история, култура, бизнес, купон, шопинг. А възприятията между европейското и източното се разтеглят като нашенски локум.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg