Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Простата

Прегледът на простатата – лесен, безболезнен и полезен

health.bg 07-11-2011
Простата : Прегледът на простатата – лесен, безболезнен и полезен  - здраве, простата, преглед, уролог
Имаше преди време един такъв предизвикателен плакат за профилактични прегледи на простата – красива млада дама, надвесена над двигателя на елегантна кола...

Макар и с доза шега, идеята на плаката е много сериозна – да подскаже на мъжете над 50 години, че прегледът на простатата е кратък, безболезнен, но и много полезен.  
Ако се прави ежегодно, може да предпази от куп потенциални неприятности. Загубата на 15 минути, колкото средно продължава прегледът на простатата, един път в годината, може да ви помогне в бъдеще, категорични са уролозите от Александровска болница.

Важно е не само заради възможностите за лечение при ранно откриване примерно на рак, но и заради свръхчесто срещаното доброкачествено увеличение на простатата, от което в България страдат повече от половин милион мъже на възраст от 40 до 75 години. Симптомите са свързани с различни затруднения при уринирането, вкл. силни болки. Появяват се и камъни в пикочния мехур, задържането на урината води до бъбречна недостатъчност, още - до понижено либидо, до проблеми с половите функции.

По статистически данни едва 10% от заболелите у нас се лекуват, което се дължи най-вече на страха от хирургическа намеса. Допреди години операцията е била най-използваният метод за лечение на доброкачественото увеличение на простатата. Днес обаче вече се прилага успешно и медикаментозно лечение. Но за целта заболяването трябва да бъде диагностицирано рано.

Наред с конкретните медикаменти за отделните случаи, специалистите препоръчват диета с достатъчно баластни вещества: пълнозърнести брашна, плодове и зеленчуци, течности (около 1-2 литра минерална вода дневно), избягване на животинските мазнини и на прекомерната употреба на алкохол. Ползването на добавки от минерали, антиоксиданти, аминокиселини и натурални екстракти подобрява осезаемо функцията на простатата.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg