Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Не се омъжвайте за човек, който може да си мърда кутрето на крака

health.bg 29-11-2011
Любопитно : Не се омъжвайте за човек, който може да си мърда кутрето на крака  - характер, авантюрист, стъпало
Пръстите на краката показват тайните на характера, твърдят изследователи. Очите може да са огледало на душата, но ако искате да отгатнете характера на някого, погледнете стъпалата му.

Гадаенето по стъпалата се практикува в Китай и Индия от над 5000 години. В тези страни се смята, че стъпалата са огледало на останалите части на тялото. Всички бучки, мазоли или болки по стъпалата показват проблемите на други места по тялото. Например – сводовете се свързват с гръбначния стълб – падналият свод често е индикация за проблеми с гърба.

Мозъкът и тялото са неразривно свързани и затова физическите оплаквания може да са следствие от особеностите на личността. Например - силният и независим дух на хората със спаднали сводове може би ги кара да поемат върху себе си прекалено много тежести.   

Джейн Шиън изучава човешкото стъпало над 10 години и е написала 3 книги на тази тема. Тя е убедена, че то показва много неща – от  храносмилането до  взаимоотношенията. Събуйте чорапите си, казва тя, и ще ви кажа дали сте авантюрист или обичате хармонията, стабилността и реда. Мога да позная и дали прекалявате с виното и сладкишите.

Ето нейните заключения:

ПАЛЕЦ

Ако палецът ви е много по-дълъг от другите пръсти, вие сте умен, креативен мислител. Стигате до гениални решения на проблемите и сте богати на идеи. Никога не се затруднявате с отговорите и виждате нещата от различен ъгъл. Понякога обаче имате проблеми с концентрацията и не вниквате в проектите.  

Сравнително малкият палец показва способност за прекрасно и ефикасно справяне с много задачи.  Такива хора използват чара си, за да убедят хората да се включат в начинанията им.

ВТОРИ ПРЪСТ

Колкото по-дълъг е вторият ви пръст, толкова по-големи са лидерските ви способности. Вие сте динамични и имате голям потенциал, но сте властни и настоявате нещата да станат единствено по вашия начин.

В индийския фолклор има приказка, в която една майка забранила на синовете си да се женят за момичета с дълъг втори пръст на стъпалото, защото били много властни.

По-късият втори пръст не означава непременно, че сте наивни и нерешителни. Той просто показва, че умеете да изчаквате подходящия момент, цените хармонията и не си проправяте път като булдозер.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg