Любопитно
Светът в... чиния
Лилия Арабаджийска
19-12-2011
![]() Пълнени яйца по италиански Тази италианска рецепта е чудесен избор за предястие. Пълнените яйца позволяват да развихрите въображението си при украсата, като им придадете по-ефектен и уникален вид. Необходими продукти (за около 4 души): 6 яйца, 50 г майонеза, сол, черен пипер, мариновани гъби със зехтин и оцет (може и от буркан, както и с друг вид марината) Начин на приготвяне: Яйцата се сваряват. Когато изстинат, се срязват наполовина по дължина. Отделя се жълтъкът от белтъка на яйцето. Жълтъците се разбъркват с майонеза, сол и черен пипер на вкус. Белтъците на яйцата се пълнят с получената смес и се декорират с по една маринована гъбка отгоре. За украса може да се добави още стръкче магданоз или босилек. Италиански печени пилешки бутчета Печените бутчета са подходящи за основно ястие. Ако стриктно спазите рецептата, ще се удивите от аромата, който зехтинът и розмаринът придават на ястието. Рецептата е изключително лесна.Необходими продукти (за 4 души): 4 пилешки бутчета, 4 пресни стръка розмарин, сол, червен пипер, зехтин Начин на приготвяне: Бутчетата се измиват, кожата се повдига и под нея се поставя цяло стръкче розмарин. Бутчетата се овкусяват със сол и червен пипер, след което се нареждат в тава за печене. Обилно се поливат със зехтин и се пекат в умерена фурна. Типичен литовски сладкиш Десертът, който ви предлагаме, е традиционен за Литва. Рецептата е лесна и не изисква печене. Прилича на известния у нас сладък салам, но литовците залагат на шоколада, който прави десерта с по-плътен вкус.Необходими продукти: 2 пакета обикновени бисквити, 125 г масло, 2 с.л. захар, 100 г млечен/черен шоколад, 100 мл прясно мляко, ванилия Начин на приготвяне: Бисквитите се натрошават в голяма купа. Прибавят се маслото, захарта, ванилията, както и половината от прясното мляко. С останалите 50 мл шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя към останалите продукти. Всичко се разбърква, докато заприлича на твърдо тесто. Сместа се изсипва върху прозрачно кухненско фолио и през него с помощта на ръцете се оформя руло. Обвива се с фолиото, след което сладкишът трябва да престои в хладилника за една нощ. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |