Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Слънчевите очила – целогодишен аксесоар

Кристина Пешина 12-01-2012
Очни проблеми : Слънчевите очила – целогодишен аксесоар   - здраве, зрение, катаракта,
Много хора смятат, че не е нужно да носят слънчеви очила през зимата. Това обаче в никакъв случай не е вярно. Не се залъгвайте, че сивите облачни дни са безобидни за зрението ви.

Специалисти твърдят, че именно те са по-опасни, тъй като слънцето е по-ниско и светлината попада под по-малък ъгъл в окото. В същото време зеницата на човек е по-разширена и позволява безпрепятственото нахлуване на дразнещите лъчи. Отразяването им в снежната покривка би могло да доведе до сериозни увреждания на очите и дори до слепота. Значителният поток ултравиолетови лъчи бавно, но сигурно може да причини изгаряне на очите ви и да доведе до катаракта.

И въпреки предупрежденията на офталмолозите хората продължават да правят компромиси със зрението си, купувайки очила от какви ли не улични сергии и павилиони. Ползването на некачествени очила е още по-опасно от липсата им. Най-уязвими са децата, хората със светли очи и възрастните, които имат офталмологични проблеми.

Милена Крънчева работи в столична оптика от няколко години и помага на своите клиенти при избора им на модерни и качествени очила.
„Три са основните характеристики, на които трябва да обърнем внимание при избора на очила - 100% непропускливост на ултравиолетовите лъчи, антирефлексно покритие и поляризация.

Не си мислете, че колкото по-тъмни са стъклата, толкова тяхната защита е по-голяма”, предупреждава събеседничката ни. Самите стъкла могат да бъдат оцветени в кафяво, сиво, зелено или черно. Степента на затъмнение е различна - от 12% до 95%. Изборът и предпочитанията са индивидуални за всеки.

От степента на оцветяване на стъклата зависи защитата от яркостта на светлината, а материалът, от който са направени лещите, определя възможността за предпазване от вредните лъчения, най-вече ултравиолетовите лъчи.

„Всички маркови очила имат паспорт, в който е описана степента на защита - от клас 0 до клас 4, като последните са пригодени за най-интензивна светлина и лъчение”, продължава Милена.
Предлагат се и очила с т.нар. екстремнозащитни филтри за хора, които имат очни заболявания - оперирани от перде, с увредена ретина и др.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg