Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

20 неща, които може да научим от домашния любимец

health.bg 27-02-2012
Любопитно : 20 неща, които може да научим от домашния любимец - здраве, разходка, куче, калории,
Има много неща, които може да научим от света на животните, но вместо да се налага да ходим на научна експедиция в Африка и да изследваме поведението на антилопата Гну, може да се огледаме около нас.

Домашните ни любимци могат да ни покажат това-онова за живота. В следващите редове ще ви открехнем завесата на животинската мъдрост. Приятно четене.

Много дини под една мишница

Забравете боравенето с много задачи едновременно. Когато кучетата си имат нещо за вършене, те се отдават изцяло на задачата. Хората трябва да направят същото. Учени от Станфорд са установили, че служителите, които боравят с няколко неща едновременно – интернет, телефон, поща, работа, обикновено губят много повече време и концентрация, отколкото тези, които се фокусират върху едно нещо.

Дрямката – приятел на човека

Няма да откриете домашен любимец (котка или куче), който да изкара целия ден на крак, без да си почине поне веднъж. Хората също трябва да си дремват през деня, за да са здрави. Изследване, проведено с около 24000 души, показва, че редовната почивка през деня намалява риска от сърдечни заболявания с 37%. Кратките дрямки подобряват работоспособността и концентрацията.

Всекидневни разходки
Дали на четири или на два крака - ходенето е най-безопасният и лесен начин за горене на калории, както и за подобряване на сърдечната дейност. Редовните разходки прогонват депресията, помагат за намаляване на теглото и риска от диабет тип 2, пазят от рак, поддържат костите здрави и ума – бистър.

Приятелства безброй
Хората са социални животни и приятелските контакти им носят здраве. Австралийско проучване, обхванало 1500 възрастни хора, е доказало, че хората с повече приятели живеят по-дълго.

Живей за мига
Най-важният урок, който може да научим от животните, е да се живее за момента. Харвардски учени са стигнали до заключението, че хората са най-щастливи, когато се фокусират върху моментна задача или дейност (спорт, секс и т.н.). Планирането и обмислянето на бъдещето може да направи хората нещастни.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg