Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

20 неща, които може да научим от домашния любимец

health.bg 27-02-2012
Любопитно : 20 неща, които може да научим от домашния любимец - здраве, разходка, куче, калории,


Забравете лошото
Да живееш за мига означава да забравите старите проблеми. Не бъдете злопаметни. Хроничният гняв е свързан с функцията на белите дробове и като простите или забравите лошото буквално ще може да дишате по-леко. Прошката допринася за намаляване на кръвното налягане и напрежението. Хората, които са способни да прощават, имат и по-високо самочувствие.

Изразявайте радостта си
Вярно е, че хората нямат опашки, с които да показват, че са радостни и доволни, но може да се поучите от животните и да се усмихвате повече, да показвате на другите, че ги оценявате. Изразяването на благодарност е важно не само за междуличностните отношения, но и за здравето. Хората, които изразяват положителните си емоции, спортуват повече, имат по-малко физически оплаквания и са по-добронамерени.

Любопитство
Въпреки поговорката, че любопитството е вредно за здравето на котката, това не се отнася за хората. Учени са установили, че хората, които са по-любопитни, имат по-добро усещане за смисъла на живота. Други проучвания свързват любопитството с придобиване на нови знания и психологическо здраве.

Не се взимайте винаги на сериозно
Трябва да си позволявате от време на време малко глуповатост и несериозност. Кардиолози от Мериленд са открили голямо чувство за хумор при хората със здрави сърца. Според тях смехът е най-доброто лекарство, особено за сърцето. Затова се отпуснете и се посмейте, не се страхувайте да станете за смях. Понякога човек има нужда да се изложи и всички дружно да се посмеят.

Масаж, масаж и пак масаж
Силата на докосването е неописуема, твърдят специалисти от Маями. Масажната терапия може да облекчи болки, да подобри имунната система, да помогне за контрола на някои хронични заболявания (астма, диабет и др.). Докосването на любимия човек пък има още по-голяма сила. Затова не пренебрегвайте масажите и прегръдките.

---------------------------------------
Продължението - тук.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg