Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Още 10 неща, които да научите от кучето/котката си

health.bg 28-02-2012
Любопитно : Още 10 неща, които да научите от кучето/котката си - здраве, куче, коте, мъдрост,
Продължението на статията "20 неща, които може да научим от домашния любимец" ще ви даде възможност да се потопите в още житейска мъдрост от света на животните.

Първата част може да прочетете тук.

Пийте вода, когато сте жадни

Кучетата не пропускат да пийнат вода, когато се върнат от интензивна разходка. Вие също не трябва да забравяте да се хидратирате, но не се наливайте със спортни напитки. Водата е най-добрият начин да възвърнете на мускулите и тъканите изгубените течности по време на тренировка. Винаги увеличавайте приема на вода през горещите дни или когато се потите повече.

Яжте риба
Котката ви на драго сърце би заменила сухите гранулки за парче сочна риба тон, било то и от консерва. За щастие хората сами могат да избират храната си и спокойно могат да включат рибата във всекидневното си меню. Сьомга, риба тон, скумрия и други мазни риби са богати на омега-3 мастни киселини, които намаляват опасността за сърцето, понижават кръвното и др. Резултатите от скорошно изследване показват, че хората, които ядат риба поне веднъж седмично, са с 60% по-малко застрашени от алцхаймер.

Показвайте обичта си

Кучетата не играят емоционални игри – ако те обичат, ти го показват. Това е добър съвет за хората, които искат да подобрят връзката си. Изследване, публикувано в Personal Relationships, разкрива, че малките жестове имат голямо въздействие върху отношенията с половинката.

Игри
Игрите и забавленията не са само за деца и котета. Учените твърдят, че игрите са нужни на човека като съня и храната. Те повишават интелигентността, креативността, социалните умения и подобряват способността за решаване на проблеми. Затова вземете пример от домашния си любимец и се отдайте на дейност, която няма друга цел освен чисто забавление.

Радвайте се на природата

Разходка в парка или планината може да е представата на вашето куче за истинско блаженство, но и вие може да извлечете полза за тялото и ума. Времето, прекарано навън, може да подобри физическото ви състояние, да повиши нивата на витамин D и да намали стреса. Разходките навън са изключително полезни за децата.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg