Здравето от А до Я - Алцхаймер
Избягвйте пържените храниhealth.bg 2012-02-27
![]() Испански изследователи са открили наличието на определени алдехиди в храната, които могат да бъдат свързани с невродегенеративни заболявания и някои видове рак. Известно е, че при пържене олиото отделя алдехиди, които замърсяват атмосферата и могат да бъдат вдишани. Учените са проверили дали тези опасни вещества остават в храните и след това, когато ястието се претопля. Резултатите били положителни. Токсичните алдехиди са резултат от разграждането на мастните киселини в олиото, и въпреки че някои се изпаряват, други остават стабилни след пържене. Ето защо те могат да бъдат намерени в готвената храна. Тъй като те са много реактивни съединения, те могат да реагират с протеини, хормони и ензими в организма и пречат на правилното му функциониране. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |