Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Държавата държи в колапс онкоболниците, а пациентите се увеличават

Юлия Георгиева 24-04-2012
Институции и организации : Държавата държи в колапс онкоболниците, а пациентите се увеличават - онко, здраве, МЗ,


От името на колегите си доц. Кобаков настоява за бърза и адекватна намеса за извеждането на лечението на онкологично болните в България действително в приоритетна задача пред правителството.


В писмото до здравния министър управителят на варненската СБАЛОЗ предлага:


1. В спешен порядък да бъдат преразгледани бюджетите на тези специализирани здравни заведения. Отпуснатите средства биха стигнали с огромни усилия и икономии до есента на тази година.

2. Да бъде създадена работна група с участието на управителите на СБАЛОЗ и КОЦ в страната или техни делегати, която да подготви бързи промени в нормативната уредба, която да регламентира:

- лечението на здравнонеосигурените онкологично болни граждани

- консултирането, диагностиката и лечението на последиците, възникнали в резултат на лечението на онкологичното заболяване на вече регистрираните пациенти с диагноза рак

- финансирането на всички прегледи, извършвани от СБАЛОЗ и КОЦ, в т.ч. и на профилактичните

- механизъм за заплащане на всички изследвания, нужни за потвърждаване на онкологична диагноза или избор на най-адекватното й лечение

Не на последно място е и предложението да бъде разработена Национална програма за профилактика на онкологичните заболявания в синхрон с европейските изисквания и практика, която в по-дълъг период от време да доведе до обрат в съществуващата тенденция за лавинообразно увеличаване броя на раковоболните и поддържане на висок процент смъртност сред тях, смятат варненските специалисти по диагностика и лечение на рака.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg