Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Ендокринология

Лечение на доброкачествен тумор на гърдата чрез фокусиран ултразвук

health.bg 16-05-2012
Ендокринология :  Лечение на доброкачествен тумор на гърдата чрез фокусиран ултразвук - фиброаденома, здраве, рак, тумор,
Отлични резултати показва лечението на най-често срещания доброкачествен тумор на гърдата - фиброаденома, с помощта на фокусиран ултразвук.

Фокусираният ултразвук е неоперативен метод, който позволява отстраняването на образувания с помощта на локализирано прецизно повишаване на температурата. Апаратът TH-One е произведен от френската компания Theraclion.

Методът с фокусиран ултразвук доказва ефективността си като алтернатива на оперативното лечение на фиброаденоми на гърдата. Той дава на пациентките нова възможност да избегнат не само хирургичната интервенция, но и упойката, и белезите.

„Вече сме лекували 16 пациентки с тази технология в София и Париж и сме постигнали отлични резултати при всяка от тях”, заяви д-р Катрин Ортюно – медицински директор в Theraclion. „За две от тях вече имаме едногодишно проследяване, което доказва дългосрочния благоприятен ефект от лечението”.

„Нещо повече, лечението с този метод не дава  странични ефекти”, допълни доц. Русанка Ковачева, дм от Университетска болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев”, която прилага новия метод в България. Предвижда се в болницата да започне приложение на метода и за лечение на възли на щитовидната жлеза.

„На базата на досегашния ни опит и на тези успешни резултати обмисляме в следващите месеци да започнем лечение и на доброкачествени възли на щитовидната жлеза. Пациентите, които се интересуват, могат да се обаждат в болницата”, каза още доц. Русанка Ковачева.

След лечението с фокусиран ултразвук, обемът на фиброаденомите намалява средно с 20% на първия месец, с 40% на третия месец, и повече от 60% на шестия месец. Средната продължителност на лечението е 1 час и 30 минути.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg