Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Ендокринология

Лечение на доброкачествен тумор на гърдата чрез фокусиран ултразвук

health.bg 16-05-2012
Ендокринология :  Лечение на доброкачествен тумор на гърдата чрез фокусиран ултразвук - фиброаденома, здраве, рак, тумор,


Лечението е провеждано еднократно при всяка пациентка, в условията на будна анестезия, в две болници – Университетска болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев”, базирана в „Майчин дом” в София, и Американската болница в Париж. По план то трябва да обхване 40 пациентки в двете болници. Всички те ще бъдат наблюдавани повече от една година след лечението.

По време на клиничното проучване разходите за лечението се покриват от Theraclion.

Факти и цифри за фиброаденома
- Фиброаденомът е най-разпространеният доброкачествен тумор на гърдата.

- 10 % от жените развиват фиброаденом на гърдата през живота си.

- Заболяването се наблюдава във всички възрасти, но засяга най-вече жените под 30-годишна възраст.

- Наличието на фиброаденом се открива главно с палпация. Той може да протича безсимптомно и да се открие при мамография или ехографско изследване. За всеки открит възел на гърдата се извършва биопсично изследване – тънкоиглена пункционна биопсия с цитологично изследване или микробиопсия с хистологично изследване.

Ако резултатът от биопсичното изследване покаже, че се касае за фиброаденом, лекарят и пациентката решават заедно дали да се наблюдава развитието му, или да се отстрани, особено в случаите, когато създава дискомфорт на пациентката, нараства или предизвиква опасения. Доброкачественият характер на фиброаденома поставя пред пациентката и лекаря въпроса, дали е оправдано да се прибегне до хирургическо лечение. Като алтернатива неинвазивното лечение с фокусиран ултразвук може да се окаже отговора на този въпрос.

- Лечението с фокусиран ултразвук се провежда в условията на будна анестезия и трае от 30 до 90 минути в зависимост от размера на фиброаденома.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg