Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Астма

Дихателните проблеми се влошават през есента

health.bg 13-09-2012
Астма : Дихателните проблеми се влошават през есента - здраве, астма, обструктивна, болест, белодробна, бял дроб,
Рязката промяна във времето предразполага към изостряне на заболявания като астмата и хроничната обструктивна белодробна болест.

Рязката промяна във времето предразполага към изостряне на заболявания като астмата и хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), твърдят учените.

На първо място, опасно е преохлаждането на организма. То води до активиране на бактериите в устната кухина и ги прави патогенни. Това може да предизвика отделяне на храчки и кашлица.

С настъпването на есента болните с астма и ХОББ са изложени и на повишен риск от вирусни инфекции.
Допълнителен рисков фактор са полените на някои плевели, които се разпространяват през есента.

Летният сезон е „тих” период за тези заболявания и пациентите занемаряват лечението си. Щом се почувстват добре, много от тях дори престават да носят инхалаторите със себе си. И когато времето се влоши и усетят, че не могат да дишат, отиват при лекаря, но в такива случаи е по-трудно да им се помогне.

Особено важно е да се следва точно предписаното лечение и хората, на които е предписано инхалаторно лечение с кортикостероиди, винаги да носят инхалаторите със себе си. Освен това, страдащите от хронични белодробни заболявания, трябва да се пазят от настинка.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg