Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Депресия

Българска билка гони депресията

health.bg 19-03-2013
Депресия : Българска билка гони депресията -
Една от най-ценните български билки е блатен тъжник. Специалистите я нареждат в Топ 5 като качества, но за съжаление хората знаят малко за нея.

Няма друго лечебно растение с по-високо съдържание на естествени салицилати. Още в средните векове растението блатен тъжник (Filipendula ulmaria) се е считало за превъзходно лечебно средство. Българската народна медицина е използвала билката при ставните форми на ревматизъм, задръжка на течности в организма, възпаления на пикочните пътища.

Нови научни данни потвърждават, че блатният тъжник притежава и силно нервноуспокоително действие, при това няколко пъти по-силно от валерианата. Днес това растение се преоткрива от медицината. За първи път блатният тъжник се използва у нас като антистресово средство в билковия продукт "А-Я", разработен от "БИОТОНИК" ЕООД. Действието му е бързо и ефектът може да се усети още през първите дни на приема.

Уникалността на билковата композиция се дължи на двойното му действие. От една страна, успокоява, а от друга, стимулира хормона на радостта - СЕРОТОНИН. Според учените именно ниските нива на този хормон са отговорни за  появата на депресивни състояния. Не създава привикване и не намалява работоспособността на организма.

Препоръчва се при функционални смущения на централната нервна система, стрес, депресии, безпокойство и безсъние. "А-Я" се предлага в течна форма и на капсули и се разпространява в аптечната мрежа.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg