Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Превенцията - най-доброто лекарство за усмивката

health.bg 05-04-2013
Превенцията - най-доброто лекарство за усмивката - здраве, зъби, стоматолог, усмивка, петна, кариес, киселина, емайл
Професионалистите по дентална грижа се грижат за здравето на нашите зъби – избелват ги, заздравяват ги и ремонтират проблемите...

По-добре е обаче да се погрижим за усмивката си още преди да се е появило нещо за поправяне. За да избягваме появата на петна, кариеси, зъбен камък и т.н., трябва да полагаме ежедневни грижи (миене на зъбите с подходяща паста и четка, почистване с конец), и да се храним правилно. Храната оказва голямо влияние върху състоянието на зъбите.

Цитруси
Те са богати на витамин С и други полезни вещества, но киселинността им е вредна за зъбите. Ако не искате да се откажете от любимия си портокалов сок, изплакнете устата си с вода след това, за да намалите риска от ерозия на емайла.

Бонбони
Меките и лепкави бонбони са вредни за зъбите, защото залепват за повърхността и създават благоприятна среда за бактериите. Те използват захарта, за да произвеждат киселини, която разяжда емайла. Твърдите бонбони за смучене са по-вредни от дъвчащите, защото остават по-дълго в устата. Ако се опитате да схрускате някой твърд бонбон, може да си счупите някой зъб или пломба.

Туршия
У нас туршията е на почит, но любимите кисели краставички увреждат емайла заради съдържанието на оцет. Киселината руши зъбите. Хапвайте ги по-рядко, за да избегнете проблеми.

Газирани напитки
Повечето хора смятат, че захарта в тях вреди на зъбите, но всъщност киселината в газираните напитки е по-опасна. Напитките без захар не са по-малко вредни за зъбите от другите, затова се опитайте да избягвате тези продукти, ако искате хубава усмивка. Ако съвсем не можете без газирана напитка, то поне я пийте по време на хранене. Така ще неутрализирате киселинността.

Другите напитки
Кафето, чаят, виното... всички те оставят петна по зъбите. Ако искате да опазите зъбите си бели, но не искате да се отказвате от тях, почиствайте зъбите си след консумация.

За да поддържате усмивката си красива и здрава трябва да дъвчете дъвка без захар, да консумирате млечни продукти и храни, богати на фибри.

Знаете ли, че ягодите са чудесно средство за избелване на зъбите? Те съдържат киселина, която по естествен начин избелва емайла. Смачкайте няколко ягоди и разбъркайте със сода за хляб. Нанесете върху зъбите и след 5 минути измийте зъбите с четка, изплакнете. Внимавайте за малките семенца, които могат да останат между зъбите.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg