Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сънят

Отстраняването на част от езика спасява от хъркане

health.bg 2013-04-29
Сънят : Отстраняването на част от езика спасява от хъркане - хъркане, език, отрязване, Да Винчи, сънна апнея, credoweb.bg
Операцията се извършва с робота "Да Винчи"

Лекари въведоха нов метод за справяне с хъркането, при който с помощта на лазер премахват 10% от езика в неговата основа. Това решава проблема със спирането на дихателния поток при хлътване на езика по време на сън. След операцията езикът практически не може да блокира дишането. На тези, които са готови да стигнат по-далеч, лекарите предлагат и премахване на част от епиглотиса, което помага за намаляване на вибрациите, причиняващи хъркането.

Американските лекари, разработили този нов метод, използват за операцията робота „Да Винчи”, с който от дълго време се отстраняват тумори на простатата. В рамките на 48 часа след интервенцията пациентът изпитва дискомфорт при преглъщане, заради което се препоръчва въздържане от твърда храна.

Според лекарите новият метод дава 80% успеваемост. Единственото противопоказание за провеждането на подобна операция е затлъстяването. Излишната мазнина около врата намалява ефективността от работата на робота „Да Винчи”. Ето защо индексът на телесна маса на пациента не трябва да надвишава – 35.

Около 40 % от хората хъркат по време на сън, а 10% от тях страдат от сънна апнея. Специалистите се надяват, че този нов метод ще помогне в борбата срещу това заболяване, което спира дишането на човек по време на сън.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg