Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бъбреци

Авангардна терапия за коварно чернодробно заболяване

health.bg 2013-04-30
Бъбреци : Авангардна терапия за коварно чернодробно заболяване - credoweb.bg
Японско откритие дава надежда съвсем скоро фиброзата на черния дроб да бъде зачеркната от списъка на нелечимите заболявания.

При представянето на своя революционен метод пред лекари от „Токуда болница - София” проф. Йоширо Нийцу от Медицинския университет в Сапоро каза, че се надява да се включи в уникален за България проект за лечение на фиброзата на черния дроб. При това заболяване в органа се образува груба съединителна тъкан, като в напреднал стадий функцията му значително намалява и това води и до тежко увреждане на храносмилателната система.

При пациентите с фиброза съединителната тъкан се образува по-бързо, отколкото черният дроб е в състояние да разгради. Многобройни са факторите, които могат да причинят това сериозно заболяване, но най-често срещаните са хроничният вирусен хепатит В и С, злоупотребата с алкохол, продължителното въздействие на токсични фактори.

В лекцията си проф. Нийцу подчерта, че до момента в света не съществува метод за лечение на чернодробната фиброза и това състояние се смята за необратимо. В какво се състои откритието на японския специалист? Чрез специфична медикаментозна субстанция колагенът, или съединителната тъкан, която се натрупва в черния дроб, разрушавайки структурата му, може да се отстрани изцяло и да се регенерира здрава чернодробна тъкан. „В това се състои голямото постижение – че фиброзата на черния дроб може да претърпи обратно развитие и пациентът да бъде излекуван”, подчерта проф. Нийцу.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg