Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Тревожността се лекува с омайващ пипер

health.bg 2013-05-17
Неврологични проблеми : Тревожността се лекува с омайващ пипер - кава-кава, разстройство, безпокойство, тревога, credoweb.bg
Екстрактът от корените на растението отдавна се използва като успокоително.

Австралийски учени са уверени, че омайващият пипер, известен също като кава-кава, е безопасно и ефикасно средство за лечение на тревожността.

Екстрактът от корените на растението отдавна се използва като успокоително, той притежава дори халюциногенни свойства.

Учените, цитирани от БТА, са тествали кава-кава в продължение на 8 седмици върху 75 пациенти, на които е била поставена диагнозата генерализирано тревожно разстройство. На хората са давани кава-кава или плацебо. В края на експеримента пациентите, приемали омайващ пипер, са били с много занижени нива на тревожност. Най-ефикасно растението е било при хора с умерена или тежка тревожност.

Жером Сарис от университета на Мелбърн твърди, че кава-кава е прекрасна алтернатива на стандартните лекарства, макар че не може да ги замени напълно, както и консултациите със специалист.

Преди време бе изказано предположението, че кава-кава се отразява негативно върху работата на бъбреците. Учените от университета на Мелбърн обаче са установили, че растението се понася добре от организма и не се наблюдават странични ефекти.

Все пак един такъв е установен - при жените се повишило либидото. Възможно е това да е доказателство, че е изчезнало чувството на тревожност, а да не означава, чe растението е афродизиак, твърдят специалистите.

Кава-кава расте на о. Нова Гвинея. Омайващият пипер, или полинезийският пипер, е древен лек за местните племена. В традицията на коренното население на Хавай, Австралия, Фиджи и други острови в Западния Пасифик е да се омайват и отпускат със сок от кава-кава. В Европа растението е пренесено през 18-и век.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg