Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Депресия

Близо 20% от децата в САЩ са с психични разстройства

health.bg 2013-05-18
Депресия : Близо 20% от децата в САЩ са с психични разстройства - депресия, тревожност, дефицит на вниманието, аутизъм, credoweb.bg
Учени изтъкват, че смущения в психиката могат да се появят още в ранна детска възраст.

Между 13 и 20% от децата и младежите в САЩ (на възраст от 3 до 17 години) през последните години са страдали от психически разстройства като тревожност, депресия или дефицит на вниманието и тази отрицателна тенденция се засилва.

Данните са от изследване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията, проведено в периода 2005-2011 г., посочва Франс прес.

Според проучването най-често при младежите се наблюдавал дефицит на вниманието (6,8%), поведенчески проблеми (3,5 на сто), тревожност (3%), депресия (2,1%), аутизъм (1,1%). Установено било, че при момичетата рискът да изпаднат в депресия или в алкохолна зависимост е по-голям, а момчетата са по-склонни към самоубийства.

Изследователите изтъкват, че смущения в психиката могат да се появят още в най-ранна детска възраст и да се изразят в проблеми в говора, в контрола на емоции, или в тийнейджърските години. Затова призоват здравните власти да обърнат сериозно внимание на проблема в името на психическото здраве на децата и да запознаят обществеността с превенцията и подходящото лечение.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg