Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Простата

Англичанин се подложи на превантивно отстраняване на простатата

health.bg 2013-05-20
Простата : Англичанин се подложи на превантивно отстраняване на простатата - Великобритания, рак на простатата, превантивна операция, рак, просата, credoweb.bg
Той бил носител на ген, който повишава риска от рак.

Англичанин се е подложил на първото в света превантивно отстраняване на простатата. Той бил носител на ген, който може да предизвика рак на простатата, съобщава „Дейли мейл”.

Интервенцията на 53-годишния бизнесмен, баща на четири деца, наподобява на тази на актрисата Анджелина Джоли. Подобно на нея мъжът е загубил близки, заболели от рак на гърдата, предизвикван от гените BRCA1 и BRCA2, които влияят и на рака
на простатата.

При изследвания с ядрено-магнитен резонанс и кръвни тестове не било открито нищо обезпокоително. Специалистите се решили да извършат операцията след като при биопсията били изолирани злокачествени мутации.

Според изследвания носителите на гените BRCA1 и BRCA2 имат съответно осем и три пъти повече риск да развият рак на простатата.

Ракът на простатата е най-често срещаното онкологично заболяване при мъжете в Обединеното кралство. Всяка година в страната се диагностицират над 40 000 нови случаи.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg