Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Астма

Джинджифилът помага при астма

health.bg 2013-05-21
Астма : Джинджифилът помага при астма - астма, белодробни болести, дишане, джинджифил, credoweb.bg
Съставки в джинджифила могат да облекчат дишането на хората, страдащи от бронхиална астма, и да усилят ефекта на бронхолитиците.

Съставки в джинджифила могат да облекчат дишането на хората, страдащи от бронхиална астма, и да усилят ефекта на бронхолитиците.

Това установиха учени от Колумбийския университет. Трудът им е бил представен на международната конференция на Американското торакално дружество във Филаделфия, съобщи БТА.

Астмата е заболяване, което протича с хронично възпаление и повишена чувствителност (хиперреактивност) на бронхиалното дърво по отношение на различни дразнители или други провокиращи фактори. При контакт с дразнителя или при провокиращ момент възниква реакция, при която просвета на бронхите намалява, става запушване (обструкция) и дишането се затруднява.

Най-разпространените лекарства са бета-агонистите.

През последните години астмата се разпространява все повече, но макар нейната природа и механизми на развитие да са известни, през последните 40 години са открити само няколко лекарства, които могат да облекчат симптомите на това заболяване.

„В нашето изследване ние показахме, че компоненти на джинджифила могат да действат съвместно с бета-агонистите, отпускайки мускулатурата на дихателните пътища”, твърди д-р Елизабет Таунсенд, работеща в катедрата по анестезиология в

Колумбийския университет.

„След като разбрахме механизма на въздействие на джинджифила върху дихателните пътища, ние ще можем да използваме тези знания за разработване на терапевтични методи за облекчаване на симптомите на астмата”, твърдят учените.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg