Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

До края на 2014 г. спира продажбата на „Ривотрил” у нас

health.bg 2013-05-29
Неврологични проблеми : До края на 2014 г. спира продажбата на „Ривотрил” у нас - Ривотрил, Рош, епилепсия, гърчове, credoweb.bg
„Рош-България” съобщи, че ще осигури редовни доставки на лекарството до тогава.

Фармацевтичната компания „Рош-България” е уведомила, че до края на 2014 г. ще спре да внася лекарството „Ривотрил” (Rivotril tablet 0,5 mg. x 50 и Rivotril tablet 2 mg. x 30), което помага да се овладяват гърчовете при епилепсия. До тогава ще осигури редовни доставки на медикамента, съобщи Министерството на здравеопазването.

Съгласно разпоредбите на чл. 264 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина фирмата-производител е длъжна да уведоми не по-късно от 18 месеца преди датата на преустановяване на продажбите, както и да осигури достатъчни количества от медикаментите за задоволяване на здравните потребности на населението до тогава.

Здравното министерство изтъква, че са проведени разговори с фирмата, притежател на разрешението за употреба, и са в ход всички необходими мерки за осигуряване непрекъснатост на лечението на пациентите, нуждаещи се от лекарствения продукт „Ривотрил”.

До окончателното изтегляне на продукта от българския фармацевтичен пазар доставките от него за България ще бъдат регулярни, е потвърдено от страна на производителя.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg